ERZURUM / HORASAN - Kırkgözeler Ortaokulu

Şbt

Öğrencilerimize 'Sporlara hazırlayıcı oyunlardaki strateji ve taktikleri çözümler' kazanımlarına yönelik  futbolda Paslaşma etkinliği yaptırıldı.

Şbt

6.Sınıf öğrencileimiz ile namaz vakitleri ve rekat sayısı kazanımına uygun olarak namaz merdiveni etkinliği yapılmıştır.

Şbt

7.Sınıf öğrencilerimiz ile Sosyal bilgiler '7.4.1. Bilginin korunması yaygınlaştırılmasıve aktarılmasında değişim ve sürekliliği inceler' kazanımına uygun kilden tablet yapılmıştır.

Şbt

Öğrencilerimiz ile yazılarında ses olaylarına uğrayan kelimeleri doğru kullanır kazanımına uygun işlenen ses olayları konusunu renklerle eşleştirerek boyama çalışması yapar.

Şbt

Öğrencilerimizile 'Ondalık gösterimde tam kısım ve ondalık gösterimdeki rakamların bulunduğu basamağın değeriyle ilişkisini anlar. " Kazanimina uygun olarak taşları beşle oyunu kazan etkinliği yapılmıştır.

Şbt

5.Sınıf öğrencilerimiz ile Fen bilimleri 5.4.1. Maddenin ısıyla etkileşimi kazanıma uygun olarak bulmaca etkinliği yapıldı.

Şbt

7.Sınıf öğrencilerimiz ile karışımları sınıflandırma ve ayırma yöntemleri yaparak öğrendik.

Ock

Oyun ve etkinliklerde kaybetmeye ve kazanmaya ilişkin uygun davranışlar sergiler kazanımına yönelik eğitsel oyun oynatıldı.

Ara

5. Sınıflar ile ek kök ayrımı yapar kazanıma uygun ağaç şemasını kullanarak kelimeleri ek ve köküne ayırdık

Ara

6. Sınıf öğrencilerimizle matematik dersinde günlük hayatta kullandığımız ifadelere karşılık gelen tam sayı değerlerini bulup, bu sayılar ve cümleleri birleştirerek tam sayılar trenimizi oluşturduk. Öğrencilerimiz etkinliğimiz sayesinde hem tam sayıları günlük hayatla bağdaştırıp somutlaştırdılar, hem de öğrenmeyi daha eğlenceli hale getirdik.

Ara

7. Sınıf öğrencilerimizle matematik dersinde " rasyonel sayılarla çok adımlı işlemleri yapar " kazanımına uygun tangram etkinliğimizi yaptık. Öğrencilerimizle kağıtta verilen her kutucuktaki işlemlerin sonuçlarını ayrı ayrı bulduktan sonra islemlerin altında yer alan şekilleri diğer sayfamızda boyayıp tangramımızı oluşturduk.

Ara

6. Sınıf öğrencilerimizle matematik dersimizde "Kesirlerle yapılan işlemleri tahmin eder " kazanımına uygun olarak etkinliğimizi yaptık. Öğrencilerimiz etkinliğimizde verilen kesirlerle işlemlerin  tahminen sonuçlarını bulup, bulduğu sonuçları diğer sayfadaki hayvanlarla eşleştirip, kesip yapıştırarak dersi etkin ve eğlenceli şekilde öğrendiler.

Ara

8.sınıf öğrencilerimizin LGS ye daha iyi motive olmaları için Erzurumda bulunan İbrahim Hakkı Fen Lisesi Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Liesesi ve Necmettin Erbakan Fen Lisesine gezi düzenlenmiştir.

Ara

4/A sınıfı öğrencilerimiz için  Hz. Muhammed'in annesi babası doğum yeri  peygamberlik veriliş yaşı ve vefat tarihi gibi bilgilerin  pekişmesi amacı ile ilahi dinletisi hazırlanmıştır.

Ara

Filistin'de ki kardeşlerimiz için okulumuzda kermes düzenlenmiştir.