ERZURUM / HORASAN - Kırkgözeler Ortaokulu

Ara

Spora hazırlayıcı oyun ve etkinliklerde kendi performansını analiz eder kazanımlarına yönelik olarak hedefe pas atma etkinliği yaptırıldı.Voleybolda pas öğrencilere anlatılarak oyun ve etkinliklerde öğrencilere yaptırıldı.

Kas

5/A sınıfı öğrencilerimiz ile Hakları ve sorumluluklarının farkında olur kazanımına uygun olarak hak ve sorumluluklarımızla ilgili kavramlar ile ilgi bulmaca etkinliği yapıldı.

Kas

6.Sınıf öğrencilerimiz ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi Namaz ünitesinin hazırlık aşamasında cami ziyareti gerçekleştirildi. Caminin bölümleri hakkında imamdan bilgi alındı. Ve namazın önemi hakkında konuşuldu.

Kas

24Kasım 1928 Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet mekteplerininin Başöğretmeliğini kabul ettiği günün anısına Öğretmenler Günü Kutlanmıştır.

Kas

Kesirlerde sıralama kurallarını öğrenmek adına öğrencilerimizle kesir gösterisi etkinliğimizi yaptık. Bu sayede öğrenciler kesirlerde sıralama ve sıralama kurallarını düz mantıkla öğrendikten sonra renkli etkinliğimizle daha akılcı hale getirdik. Öğrenciler kesirleri doğru sıralayıp, boyadıktan sonra ortaya çıkan cümleyi bulmaya çalıştılar.

Kas

Çekim eklerinin türlerini daha iyi anlamak için balıkları çekim ekleri türleri akvaryumuna yerleştirdik.

Kas

Eş anlamlı kelimeleri kavramak için kelebek kanatlarını kullandık.

Kas

Öğrencilerimiz ile İngilizce dersinde 10Kasım Ataürk'ü anma etkinliği yaptık.

Kas

10 Kasım anısına okulumuzda pano hazırlanmıştır.

Kas

Din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde 5 6 ve 7.sınıflarla ünite sonunda kavram haritası yapıldı.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85. yılında okulumuzda anma töreni gerçekleştirilmiştir.

Kas

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve minnetle anıyoruz.. 8/A sinifimizla boyama etkinliğimizden.

Kas

Üslü ifadeleri pekiştirmek amaçlı 5. Sınıf öğrencilerimizle üslüler balonlarımızı yaptık

Kas

Matematikteki doğal sayıları çarpanlarına ( bölenlerine ) ayırma konumuzun soyut olarak kalmaması adına öğrencilerimizle birlikte daha akılda kalıcı hale getirmek için  çarpan ağacımızı somutlaştırdık. Kendi belirledigimiz sayıların çarpanlarını bulup son bahar yapraklarinin üzerine yazıp, ağacımızı şekillendirdik.

Kas

Matematikteki sözel konuları hem pekiştirmek hemde kalıcılığını arttırmak adına öğrencilerimizle evet hayır oyunu oynadık. Sözlü olarak okunulan bilginin dinleyerek anlamayı geliştirmesinin yanı sıra öğrenciler açısından dersi eğlenceli hale getirmektedir . Okunan bilgi doğruysa öğrenciler evet pankartını yanlışsa hayır pankartını kaldırmaktadır . Yanlış pankartı kaldıran öğrenci oyundan elenip, tahtaya kalkmaktadır . Sırada en son kalan öğrenci birinci olup, ögretmenimiz tarafından ödüllendirilmektedir .